Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

2018/2019.


2019.06.17-21.

Iskolai tábor

A Bolyais diákok az idei tanévben is részt vehettek az iskola által szervezett táborban.


2019.06.14.

Ballagás

"Ami fél, azt ne fogadd, egészet akarj és egészet adj!"

Ady Endre

Pénteken elballagtak iskolánk nyolcadikosai.


2019.06.05.

Kihívás Napja

A Kihívás napja 1991 óta kerül megrendezésre május utolsó szerdáján, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az eredetileg "Challenge Day" néven ismertté vált játékban a világon - hazánkkal együtt - legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt. A rendezvény Magyarországon idén 27. alkalommal kerül megrendezésre.Tatabányán a Vértes Agorája szervezésében.Idén a Kihívás napját jelenlétével támogatta Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző Az esemény célja: a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.


2019.06.02.

Tatabányai Tankerületi Központ Pedagógusnap

Szeretettel gratulálunk Cserhalminé Péter Gizella, Katonáné Berki Ildikó és Pöltlné Abonyi Csilla nyugdíjba vonuló pedagógusainknak!


2019.06.02.

Városi Pedagógusnap

Sok szeretettel gratulálunk Cserhalminé Péter Gizellának és Pesti Bélának a Pedagógus Szolgálati Emlékéremhez!


2019.05.03.

Pályaorientációs nap

Nem mindennapi élményben volt részük a bolyais kisdiákoknak a napokban, ugyanis egy kamiont csodálhattak meg testközelből az iskolaudvaron. A diákok nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel ültek a kamionba, és vizsgálták meg annak felszerelését.Az élménynapon a 7-8 éves gyerekek és a ballagók egyaránt megtalálták a számukra érdekes részleteket. Kamionos élménynapot két megyei cég szervezte. A tatai J&S Speed Kft a vértesszőlősi soforallas.com meghívására volt jelen a kiskolánkban. Dobos Béla, a soforallas.com tulajdonosa kifejtette, hogy azért szervezte meg ezt a napot, hogy a kicsik és nagyok egyaránt közelebb kerüljenek a kamionokhoz, amit legtöbbször csak távolról láthatnak, most viszont benne is ülhettek a vezetőfülkében.


2019.04.11.

Költészet napja

2019. április 11-én iskolánk költészetnapi megemlékezést tartott.

A megemlékezés rádíós műsorral kezdődött. Ezután alsó tagozaton minden osztály egy megzenésített verssel készült erre az alkalomra. A meghírdetett szépíró verseny győztesei is átvehették okleveleiket.
A felső tagozatosok délután vetélkedőn vehettek részt ebből az alkalomból.


2019.04.08.

MaTalent


2019.03.29.

Hevesy Kémiaverseny

2019.március 29-én a mi iskolánkban került megrendezésre a Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny megyei fordulója.


2019.03.27.

Pillekő arcok - Építőanyag PET palackból program

Kertvárosban is bemutatta Antal Csaba formatervező, hogy nincs lehetetlen: kidobásra ítélt PET palackokból is lehet új tárgyakat alkotni. Szerencsére a Bolyai és a Kölcsey ügyes kezű diákjai szívesen besegítettek a munkába. Az elkészült tárgyakat - színes ülőalkalnatosságokat - az iskolák és az ovi használhatja majd.

Köszönet Bujtor Évinek és Batár Eriknek a szervezésért.


2019.03.23.

Ovi olimpia

Szombaton játékos ovi olimpián vettek részt az iskolába készülő gyerekek szüleikkel.A jó hangulatú délelőttön a mesék birodalmába kalauzolták el a gyerekeket a tanító nénik.

Ezalatt iskolánk vezetői tájékoztatták a szülőket iskolánk életéről, munkájáról.


2019.03.20.

Az OTP Fáy András alapítványának általános iskolások számára szervezett pénzügyi roadshow-ján vettek részt tanulóink a Bárdos László Gimnáziumban. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, melyről a két sztárvendég Pápai Joci és Horváth Tamás is gondoskodott.

Köszönjük!


2019.03.20.

Ajándék készítés

A 4.b osztály technika órák keretében egyedi ajándékkészítési lehetőségekkel ismerkedhetett meg. A gyerekek nagyon élvezték a csokoládéöntést és a textiltulipán-készítést, amelyekkel Adorján Beatrix vendégtanár ismertette meg őket! <strong>

Köszönjük!


2019.03.20.

TeSzedd

Bolyais diákok és pedagógusok szedték a szemetet iskolájuk környékén a TeSzedd 2019 Országos Szemétszédési Akcióhoz kapcsolódva.

A programban 5 osztály vett részt, és 25 zsáknyi szemetet szedtek össze.

Köszönjük a lelkes munkát!


2019.03.20.

A Bolyai négy felsős osztálya vehetett részt a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében esély órákon. A nap témája: látássérült esélyóra

A gyerekek és kollégák szerint egyaránt nagyon érdekes, jó volt nagyon! Április 14-én ismét lesz.

Köszönjük nekik!


2019.03.19.

Érdekes új eszközzel gazdagodott a Bolyai . Köszönet az adományozóknak!


2019.03.15.

Március 15-ei ünnepség

Az ünnepségről képek a galérában találhatóak.



2019.02.22.

Szöszmötölő ovisoknak


Jó hangulatú délutánt tölthettek el leendő elsőseink szüleikkel és a tanító nénikkel.

Köszönjük a részvételt!


2019.02.14.

Bolyai Matematika Verseny Díjátadó

Oklevelet, ajándékcsomagot és könyveket is kaptak azok a diákok, akik részt vettek a 28. alkalommal megrendezett Bolyai Matematika Versenyen. A vetélkedő eredményhirdetése a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban volt, ahol a megjelenteket igazgatónőnk Váraljainé Vasecz Mária köszöntötte.

Schmidt Csaba polgármester beszédében saját, matematikával kapcsolatos élményeit elevenítette fel, és kiemelte: a verseny nagy kihívást jelent mind a résztvevő tanulóknak, mind a példákat javító tanároknak. Jó látni, hogy sokan mutatnak élénk érdeklődést a matematika iránt, és már fiatal korban szép eredményeket érnek el a tantárgyból. A polgármester bízik benne, hogy a diákok tudásukkal megállják majd a helyünket az életben is.

Gratulálunk!



2019.02.09.

Szülők-Nevelők Bálja

Szombaton megtartotta a szülők-nevelők bálját iskolánk. A bálozókat a Bányász Mazsorett Együttes; a Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület; Kovács Enikő, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola diákjai valamint élőzene szórakoztatta.

További képek a képgalériában találhatók.


2019.02.08.

Farsang

A mai napon került megrendezésre az alsós tanulóink farsangi mulatsága.

Képek a galériában találhatóak.


2019.01.31.

Bolyai Matematika Verseny 2018/2019.

Iskolánkban a mai napon került megrendezésre az utolsó forduló.


2018.12.21.

Karácsonyi ünnepség

Az idei karácsonyi műsorunkat Andelic Jonatán az X-faktor egyik tehetsége tette igazán színvonalassá és jó hangulatúvá.


2018.12.20.

Megújult a Bolyai iskola!

Téli szünet előtt tartottuk az 50 éves Bolyai iskola felújításának projektzáró ünnepségét.

Szeretnénk kifejezni hálás köszönetünket a pedagógusok, a szülők és a diákok nevében mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a régóta vágyott esemény bekövetkezhessen.

Külön köszönet Vereckei Judit tankerületi igazgató asszonynak, Bencsik János országgyűlési képviselő úrnak és Schmidt Csaba polgármester úrnak.

Köszönjük a kollégák együttműködését, a szülők és a gyerekek türelmét.


 

Kertvárosi Általános Iskola Bolyai János Általános Iskolája - 2800 Tatabánya, Hadsereg utca 40/a - Telefon: 34/311-772