Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

E-ON ORSZÁGOS VERSENY

KAMPÁNYPROGRAMJAINK!

Kedves Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az E-ON és a GLOBAL ACTION PLAN által hirdetett országos versenyben iskolánk a 10 iskola között van.
A verseny célja, hogy az iskolák megvizsgálják és megértsék az elpazarolt energia mennyiségét és ennek mérséklésével csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat.
Iskolánkban megalakult a Zöld Bajnokok csapata 20 fővel, melynek vezetője Tóthné Guba Zsuzsanna és Brunner Ferencné, Gitta néni. A csapat munkáját szakmai tanácsokkal három E-ON-os munkatárs segíti.

1. foglalkozás: a Zöld Bajnokok csapata három csoportra oszlott.

A Mérőórafürkészeknek egy héten keresztül, naponta kétszer a gáz-és villanyóra leolvasása volt a feladata, hogy kiderítsük iskolánk fogyasztását.
A Szokásvadászok szintén egy héten keresztül, hat helyszínen figyelték és feljegyezték, hogy milyen fogyasztó volt bekapcsolva.
Az Interjúkészítők iskolánk gondnokával, Somogyi Józsi bácsival készítettek riportot az intézmény energiafogyasztásával kapcsolatban.

 
Első foglalkozás..   Gázóra leolvasás


2.foglakozás:

Szembesültünk a mért eredményekkel (faliújságunkon látható), és rájöttünk, hogy egy kis odafigyeléssel lehetne csökkenteni a fogyasztást.
Kampánytervet dolgoztunk ki. Diáktársaink és tanáraink figyelmét felhívjuk arra, hogyan lehet takarékosabban az iskolában tanulni.
Ebben reméljük, hogy elsőtől-nyolcadik osztályosig mindenki bekapcsolódik, mert csak így érhetünk el eredményt. A verseny hat hónapon át tart. A legjobb első három iskola értékes díjazásban részesül.

Nem hagyjuk, hogy elfelejtsd....


A valódi győztesek, nyertesek azok lesznek, akik szemléletet váltanak, megválnak rossz szokásaiktól, az energiapazarlástól.
A kampány első lépése, az aulában található dekoráció, Zöld Bajnok faliújság és verseny.
A kampányprogramjainkról folyamatos tájékoztatást adunk képekkel együtt! KÉPEK!

A Zöld Bajnokok csapata


Kertvárosi ÁMK Bolyai János Általános Iskolája - 2800 Tatabánya, Hadsereg utca 40/a - Telefon: 34/311-772